Connect with us

Ukategorisert

Moren fikk kreft. Nå leder Martine Gjøvik-russens Krafttak mot kreft-innsamling (video)

I disse dager er russ fra hele landet i full gang med å samle inn penger til Krafttak mot kreft, men for Gjøvik-jenta Martine Rønning-Bjørnås er aksjonen ekstra personlig.

– Jeg visste jo ikke først hva kreft var, men jeg fant ut at man kunne dø av det og ble redd. Mamma sa at hun hadde fått kreft. Så spurte jeg hva det var, og da sa hun at det er noen som nesten tar over kroppen og krasjer den helt. Jeg sa ifra til klassekameratene mine, og mamma og pappa snakket med helsesøster og lærer. De har støttet meg og har passet på at jeg har hatt det bra. De spør fortsatt hvordan det går med mamma og meg og sånn, sier Hermine i filmen «Mamma og Martine», spesiallaget for nettopp Krafttak mot kreft.

Martines mamma Heidi Rønningen fikk føflekkreft for ti år siden, ble friskmeldt, men fikk nok en kreftdiagnose i 2013.

– Jeg kom hjem fra skolen en dag, og så fortalte hun at hun hadde vært på mammografi og hos legen og tatt biopsi. Hun sa at de hadde funnet en svulst, og at de måtte operere for å fjerne den. Det snudde livet på hodet, det var mye som skjedde på kort tid.

Dette året er Martine en del av russekullet ved Gjøvik videregående skole, hvor hun dessuten er aksjonsleder for Krafttak mot kreft. Støtten fra medelevene har vært svært viktig.

Se filmen «Mamma og Martine» her:

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Ukategorisert

To Top