Connect with us

Russ

«Auditions er ganske sjukt»

 

Det dukker opp russebusser i stadig flere deler av landet. Halden for eksempel, hvor en vennegjeng på 21 kompiser nå har gått sammen om den den aller første bussen i Østfold-byens russehistorie.

Halden Arbeiderblad har snakket med gutta, som forteller at de har store planer om å sette sitt preg på russefeiringen både lokalt og utenfor byens grenser.

– Vi er i full gang med å gjøre bussen vår, Gyldenløve, og oss selv kjent og har gensere, jakker og capser med bussnavnet og logoen vår på. I Fredrikstad er russebussmiljøet mye mer innarbeidet enn i Halden, så vi har arrangert russekro der for å bli kjent med medrussen. Vi har gitt ut to russelåter, og vi har jobbet mange, mange timer dugnad for å samle inn penger. Når russetida begynner, skal vi endre navn på bussen, men hva det nye navnet er, er hemmelig enn så lenge, forklarer Philip Skovborg Gule til lokalavisa.

Enda vet de ikke helt hvor mange mil de kommer til å legge bak seg i løpet av feiringen, men planlegger turer til både Stavanger og Telemark.

– Og så skal vi så klart rulle mye i Halden. Vi vet ikke om vi får være med i russetoget ennå på grunn av størrelsen på bussen, men vi håper kommunen og politiet vil se på saken og la oss være med, forteller Gule.

Halden-guttene har fått med seg debatten rundt såkalte «audutions» i Oslo, noe de selv ikke ser poenget med.

– Det har ikke vi. Auditions er ganske sjukt. Hos oss er det demokratiet som bestemmer, og 3/4 av oss må være enige for at noen skal bli med.

 

RUSS 2016 ELLER 2017?: Registrer deg her

 

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Russ

To Top