Connect with us

Russ

“Det ville være synd om russetiden ble forbudt”

 

Ukebladet Allers har blitt gitt ut i Norge helt siden 1800-tallet, og er nok ikke det første stedet man går for å lete etter russestoff. Men da en av bladets (mye mulig litt eldre) lesere denne uken sendte inn et «russekritisk» brev til magasinets faste spalte «Skriv til Brita», var svaret overraskende nok til russens forsvar:

«Jeg har fått et brev fra en leser som mener at nå bør russetiden bli forbudt Hun er rystet og skremt over russens oppførsel. Nå er det ikke noe nytt at russen sørger for store oppslag om alt det gale som skjer. Slik var det også i min russetid for mange år siden. Du husker kanskje «Sinnataggen» i Frognerparken som ble malt rød? Det var noen fra mitt kull som gjorde. Jeg satt i hovedstyret for russen det året, og vi tok selvsagt sterkt avstand fra det. Det er ikke vanskelig å være enig i at hærverk ikke kan aksepteres, men dessverre er det alltid de få som ødelegger for de mange. De aller fleste oppfører seg skikkelig og har det moro i tiden fram til eksamen. Jeg synes alltid at russen setter et ekstra festlig preg på 17. mai­feiringen. Russefeiringen i Norge er ganske spesiell og har lange tradisjoner. Den markerer slutten på 13 års skolegang og er en liten milepæl i livet for mange ungdommer. Jeg synes det ville være synd om den ble forbudt.»

RUSS 2016 ELLER 2017?: Registrer deg her

Brita Blomquist er kjent som mangeårig programleder og journalist i NRK, og har vært fast spaltist i Allers siden 1991. Hun svarer på små og store spørsmål, drar i gang leserdiskusjoner og er bindeledd mellom ukebladets leserne.

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Russ

To Top