Connect with us

Russ

Grimstadruss gir bort 1 million!

 

Vi tok visst feil da vi i forrige uke skrev at russen på Sygna hadde slått alle innsamlingsrekorder. Til tross for at de kunne overrekke en imponerende sjekk på nesten 800.000 kroner til Norsk Luthersk Misjonssambands øremerket organisasjonens arbeid i Mongolia, er det nemlig en annen skole som trumfer med hele 1 million kroner.

Den ansvarlige supergjengen er tredjeklassingene ved Drottningborg videregående skole i Grimstad, som hvert år siden 80-tallet har støttet store, veldedige prosjekter. Ofte klarer de å samle inn mange hundre tusen kroner. Minst en gang har de nådd millionen. Det klarte de også i år.

– Ja, vi fikk inn en million og nesten ti tusen kroner, forteller Idar Engeset Bang til Agderposten Sammen med Kristine Andersson har han vært ansvarlig for prosjektet*

Gjennom Norsk luthersk misjonssamband (NLM) støtter russen helsetilbud, skolegang, bistand/diakoni og forkynnelse av evangeliet i Mongolia. Vest i landet er det stor barne- og mødredødelighet og der styrkes primærhelsetjenesten. Man fokuserer også på skolegang og trygghet barn på internat – massevis av barn fra nomadefamilier bor på internat fra de er seks år gamle. Kristine og Idar var i november selv på en 12-dagerstur til fjellandet.

– Da vi kom hjem, fortalte vi mye om det vi hadde opplevd – til medruss og til resten av skolen. Vi var på bedehus og ulike møter og tilstelninger. Russen har også hatt mange arrangementer. Misjonsløpet der deltakerne skaffer sponsorer, ga rundt en halv million i inntekt. I tillegg har vi hatt teaterforestillinger, basar og annet, sier Bang.

RUSS 2016 ELLER 2017?: Registrer deg her

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Russ

To Top