Connect with us

Russ

Finansierer russebuss med festivaljobbing

 

Mens årets bergensruss kan se tilbake på sin egen feiring, er neste års kull i full gang med å planlegge sin egen russefeiring i 2016. 60 av disse fant man nylig på plass under Malakoff Rockfestival i Nordfjordeid, hvor elever fra de videregående skolene Nordahl Grieg, Fana og Sandsli er på plass for å jobbe betalt dugnad.

En av dem er Lars Steinbakk fra Nordahl Grieg, som steker burgere på høygir når Bergens Tidende kommer på besøk.

– Vi sender e-mail og ringer rundt til diverse festivaler og tilbyr oss å jobbe, forteller den blivende russen.

RUSS 2016 ELLER 2017?: Registrer deg her

På campingområdet møter avisa dessuten Helene Høylandskjær, Anna Kjelby og Kaisa Filtvedt, som er med på en jentebuss sammen med 19 andre jenter. Budsjettet ligger på rundt en million kroner, og festivaljobbingen som ordensvakt er en av flere måter å samle inn penger til de store utgiftene.
– Vi skal være med på tre-fire festivaler i år. Det er ikke lettjente penger, men vi jobber mot noe. Det er verdt slitet til slutt. Og det er veldig sosial, sier Helene Høylandskjær.
Sondre Strandos i burgerkiosken er også med på en buss. Hele 17 av bussens 26 medlemmer jobber på Malakoff i år.

– Vi har allerede jobbet på Tysnesfest og en countryfestival i Eivindvik. Vi har fått tips om Malakoff fra folk vi kjenner som har jobbet er før. Dette er en av festivalene det er attraktivt å jobbe på. Vi får festivalpass og opplevelsen med på kjøpet.

På Malakoff får de 2000 kroner per person. Da jobber de over 20 timer samlet fredag og lørdag på festivalcampen, slik at timelønna blir på rundt 100 kroner.

Festivalsjef Arnt-Ivar Naustdal sier at de har vært veldig fornøyd med bergensrussen og jobben de har gjort de seneste to årene, og at det er en grunn til at det blir flere og fler av dem på Malakoff. Han forteller Bergens Tidende at festivalen blir nedringt av russ som vil jobbe.
Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Russ

To Top