Connect with us

Russ

Fra russefeiring til Hærens befalskole!

 

Mens de fleste lar utdanning være utdanning, og sørger for å gjøre det meste ut av russefeiringen hadde Linn Elise Nygaard fra Hobøl helt andre ting i tankene enn fest og moro. Selv om hun var en del av russebussen «Champain» trente 19-åringen nemlig målrettet mot opptakskravene til Hærens befalskole.

Jeg har vært veldig bevisst på å feste lite og leve sunt. Det ble en veldig rolig russetid, forteller Nygaard til Smaalenes Avis.

RUSS 2016 ELLER 2017?: Registrer deg her

Heldigvis lønnet offeret seg for den spreke ungjenta, som ikke bare kom gjennom nåløyet, men dessuten utmerket seg så mye at hun gjorde seg fortjent til en pris for å ha vist mot. Nittenåringen har kommet inn på forvaltningslinjen, hvor man har et halvt års stridslære og et halvt år hvor man lærer om økonomi, administrasjon og ledelse.

– Jeg ville inn på befalsskolen fordi de har en av landets beste lederutdanninger. Når jeg er ferdig der har jeg et pliktår hvor jeg skal jobbe i Forsvaret før jeg kan velge om jeg vil fortsette med en karriere der, eller bli sivil. 

Nygaard forteller at dette blant annet gikk på å ta tøffe avgjørelser i pressede situasjoner som ikke nødvendigvis var populære.

– Under opptaket ble vi satt på harde fysiske og psykiske tester, blant annet den kjente feltuka, som kanskje er mer kjent som helvetesuka, sier Hobøl-jenta, som kan bekrefte at helvetesuka lever opp til navnet sitt.

– Det er en utrolig tøff uke med minimalt med søvn og store psykiske og fysiske utfordringer. Noe av det tøffeste rent fysisk var en hinderløype i gjørme vi måtte både krabbe og svømme rundt i. Det kjentes ut som gjørma var på frysepunktet og vi måtte holde på i over en time

 

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Russ

To Top