Connect with us

Ukategorisert

Iselin vil gi Bodø-russen livsviktig vaksine!

 

Hjernehinnebetennelse er ifølge Norsk Helseinformatikk en akutt sykdom, som uten behandling kan medføre død innen 24 timer. Sykdommen sprer seg spesielt via spyttdråper, noe som gjør russen ekstra utsatt. Kombinasjonen deling av flasker og sigaretter, kulde og lite søvn kan være dødelig.

Iselin Jensen er russelege ved Bodø videregående, og har som kampsak å sikre russen fra den livsfarlige sykdommen.

– Dette burde ha vært et tilbud til russen for lenge siden. Jeg tror dessverre det er for høy terskel å oppsøke hjelp selv, forteller Jensen til bodonu.no.

Selv i Bodø har man tilfeller på hvor ungdom har havnet på isolat som et følge av smitte. Lovise Nyhagen og Iselin Jensen er i samme russegruppe, og begge erkjenner at de er redde for et utbrudd blant årets kull.

– Tanken på at noen skulle havne på sykehuset, eller det som verre er, er helt grusom. Dersom noe skulle skje hadde det ødelagt hele russetiden, sier Nyhagen.

For jentene er det aller viktigste at russen blir bevisstgjort på faren ved hjernehinnebetennelse, og at tilbudet om vaksine blir billigere.

– Målet er å gi tilbudet gratis, men all hjelp er god hjelp. Vi trenger all hjelpen vi kan få, og håper at folk ønsker å bidra.

 

RUSS 2016 ELLER 2017?: Registrer deg her

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Ukategorisert

To Top