Connect with us

Ukategorisert

TV-kjendis lærer russen å ikke bli gjeldsslaver

 

Forbrukerøkonomen Magne Gundersen, kjent fra TV-programmet «Luksusfellen», er i disse dager på foredragsturne for å prate med videregående-elever over hele landet. Blant skolene som nylig fikk besøk finner vi Sandsli VGS utenfor Bergen, hvor elevene fikk seg en solid oppvekker.

Mange av elevene i kantinen på Sandsli videregående skole blir russ, og Gundersen satt blant annet opp et lite regnestykke som nok fikk flere til å lette på øyebrynene, skriver Fanaposten, som var på plass for å dekke foredraget.

– Skal du spare et månedlig beløp må du sette av 400 kroner i måneden for å få 10.000 kroner til russefeiringen. Vi vet at noen regner med å bruke 50.000 til russefeiringen, og skal de spare hver måned må de altså sette av 2000 kroner. Hver måned. Dette er ting dere må tenke gjennom og finne ut av. Det er ikke gunstig å satse på å låne de pengene dere skal bruke under russefeiringen i alle fall.

 

RUSS 2016 ELLER 2017?: Registrer deg her

 

Gundersen advarte elevene dessuten mot «lommetyver», men ikke den typen personer de fleste forbinder med ordet. Isteden var det «tyveriene» mange av oss utsettes for hver dag som var poenget.

– De går i lommen din og tar penger fra deg, men det er så lite hver gang at du ikke merker at det blir borte. Mange er så uforsiktige med pengene sine at de ikke merker at disse småbeløpene forsvinner. Lommetyvene jeg snakker om her heter pølsemeny, tyggis, sminke, tipping, iTunes, brus og boller. Dersom du bruker 30 kroner hver dag på boller og brus, så er det småpenger tenker du. Regner du sammen dette blir det 150 kroner i uken, eller 600 kroner i måneden. På et år er det snakk om 5700 kroner, bare til boller og brus. Dette er de største små lommetyvene i hverdagen som man må være oppmerksom på.

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Ukategorisert

To Top