Connect with us

Ukategorisert

Redaktør-Ingvild leverer seriøs russeavis

 

Russetiden er ikke bare fest og morsomme påfunn, men også en periode hvor landets tredjeklassinger får dyrbar erfaring innenfor flere områder. En av dem er arbeidet med russeaviser, som er fast tradisjon på mange skoler.

Blant dem finner vi Fladskeposten i Mosjøen, som nå gis ut i sin 68. årgang. Helgelendingen har intervjuet redaktør Ingvild Jacobsen (bildet), som framhever at årets utgave sikter seg inn mot bredden av befolkningen. I praksis betyr det at innholdet i avisen er mer seriøst enn det som kanskje har vært tradisjon i mange russeaviser.

– Vi har vært inspirert av fjorårets russeavis. Den var veldig bra, og vi har selvsagt forsøkt å overgå den, sier Jacobsen.

Sammen med grafiker Hege Fjellstad viser hun fram en russeavis med en rekke artikler med et høyst seriøst innhold: Et stort intervju med prest Magne løvlien, et helseforebyggende intervju med helsesøster Audveig Bardal, en sak om aksjonen Krafttak mot kreft, intervju med russepresident Anneli Malene Hansen, samt et kåseri om å bli 18 år og en uhøytidelig men seriøs test av «rus(s) brus».

Det var så mye stoff at man var nødt til å takke nei til et par ferdiglagde artikler.

– Det var ikke så lett å gjøre det, jeg følte meg litt slem, forteller Jacobsen til lokalavisa.

 

Avisen er trykket i 1000 eksemplarer, og skal selges fra nå av og utover i mai måned, på gata, under Bysprinten og annonsert via fjesboka.

– Det har kostet oss 15.000 kroner å lage avisen. Vi regner med å gå i overskudd. Hvert eksemplar koster 50 kroner, opplyser russen.

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Ukategorisert

To Top