Connect with us

Ukategorisert

Russ vil ha buss

Les hvordan russegjengen skal få hjelp fra lokalmiljøet for å bygge russebuss!

Blv.no skriver 28.08.2014 om Sortlandrussen:

Sortland-russen ber lokalmiljøet om hjelp til å bygge Sortlands første skikkelige russebuss.

Lena Strand og Kristoffer Andreassen sier:
– Vi trenger støtte til å gjøre den best mulig, sier Lena Strand og Kristoffer Andreassen, to av femten russ som har tatt initiativ til å skaffe buss: Vi vil bli tatt på alvor. Det er ikke så lett, når vi sier russebuss. Men ingen her på Sortland har hatt en skikkelig russebuss, slik vi ser på tv at de har sørpå. Vi vil vise at det ikke bare er i Oslo sentrum sånt går an, sier Lena.

Blv.no skriver videre:

Sirkler inn

Skoleelevene har merket seg at ungdomsmiljøet seiler litt i medvind. Lena og Kristoffer viser blant annet til all entusiasmen i forbindelse med VG-liste-konserten.

Arbeidet er kommet så langt at de sirkler inn to alternative busser, en i Tromsø og en lenger sør.

– Vi har penger til å kjøpe en brukt buss, men ønsker mest mulig i tillegg til å innrede bussen og sørge for at bussen er mest mulig sikker.

Søker arbeid

Russen er ikke ute på rein tigging, men tilbyr seg dugnadsarbeid til gjengjeld: – Varetelling, hagerydding, både hos private, næringslivet og i det offentlige. Vi tar all slags arbeid, og vi har sertifikat som gjør oss litt fleksible. Gode sponsorer i næringslivet får selvfølgelig firmalogoen på bussen, og vi vil jobbe for dem. Vi trenger også materialer, elektroutstyr og annet til innredning.

– Kjenner jeg næringslivet rett, ligger her en del muligheter. Vi håper å få en av bankene til hovedsponsor.

Budsjett

Kristoffer har satt opp et grovt budsjett på 90.000, men regner med at det kan bli noe dyrere. Hver av de femten initiativtakerne har gått inn med 2.500 kroner i grunnkapital til anskaffelsen.

– Vi regner med en god del arbeid før bussen er klar til bruk.

– Blant annet har vi tenkt å delta med bussen på Tromsø-treffet først i mai, og håper på mye oppmerksomhet der.

Gir videre

– Når bussen står ferdig vil resten av Sortland-russen få adgang til den, ikke bare de femten eierne. Etter at russetida er over, håper initiativtakerne å kunne selge bussen videre til neste års russekull for en billig penge. Så blir det opp til dem å «personalisere» bussen etter egen smak.

– Vi skal bare dekke inn utgiftene våre. Arbeidet vi legger i bussen blir vårt bidrag til neste års russ, sier Lena og Kristoffer.

Les hele saken HER

Bilde: faksmile Blv.no

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Ukategorisert

To Top