Connect with us

Ukategorisert

Russemusikk har blitt et springbrett til internasjonal musikkarriere

 

Russemusikken har alltid vært en uglesett sjanger, men etterhvert som låtene blir større og større, har musikkbransjen begynt å ta de ofte utskjelte russeprodusentene inn i varmen.

For flere norske artister har russemusikk vært et springbrett til store karrierer. DJ Broiler, Kygo og Andreas Schuller har alle laget russelåter, skriver NRK.no, som har pratet med Markedsdirektør i Sony Music, Leif Ribe om trenden.

– Det er veldig mange som undervurderer russemusikken. Vi gjør absolutt ikke det. Vi har oppdaget for lenge siden at dette er en plattform for store karrierer, sier han.

En av de aller største produsentene innen russemusikken er selvfølgelig Anderas «TIX» Haukeland, som har tjent store penger på å lage russelåter. Han har nå signert med nettopp Sony Music.

– Jeg har kanskje gitt et lite stikk til store deler av musikkbransjen ved å vise hva en stusslig liten russeprodusent på gutterommet klarte å få til, sier Haukeland.

Plateselskapet hans har ingen tvil om potensialet til 22-åringen.

– Jeg har kjempetro på «TIX» og tror han kan bli en av de store norske kommersielle artistene i løpet av noen år, forteller Ribe til NRK.

Haukeland solgte i januar ut Sentrum Scene, har over 40 millioner avspillinger på Spotify, og spiller 100 konserter i året.

 

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Ukategorisert

To Top