Connect with us

Russ

Verdalsrussen overrasket organisasjon med 110.000 kroner

 

Russekullet 2015 ved Verdal videregående skole fikk strålende kritikk for årets russerevy («Godkjent av rektor») tidligere i år, og bestemte seg for å gi hele overskuddet på 110.000 blanke kroner til Foreningen Mot Stoff Innherred. For en stund siden tikket pengene inn på kontoen til foreningen, som fikk seg et hyggelig sjokk.

– Vi hadde jo fått beskjed om at vi skulle få noen kroner, men et sånt beløp? Først trodde vi det var en feiloverføring. Etterpå var vi bare helt overveldet, sier daglig leder i FMS Innherred, Brit Kari Ydse Hagen til lokalavisa Innherred.

 

RUSS 2016 ELLER 2017?: Registrer deg her

 

Pengene var resultatet av fire fullsatte forestillinger i Aulaen, og selv når lyd, lys og diverse kostnader som videoproduksjon var betalt, stod man altså igjen med en god slump penger.

– Den siste dagen måtte vi sette inn ekstra stoler for å få plass til alle. Billettinntektene utgjorde det aller meste. I tillegg solgte vi litt kaffe og kaker, og hadde noen sponsorer, minnes rødrusspresident Yngvild Tessem Jystad.

Et selvfølgelig valg

Russen var enige om at overskuddet skulle gå til et godt formål, og aller helst noe lokalt. Et av de mange gode innslagene i revyen var «Har du fyr», en hyllest nettopp til Foreningen Mot Stoff, noe som gjorde årets pengestøtte ekstra selvfølgelig.

– I følgeskrivet til pengeoverføringen skrev russen at de ville gi oss pengene fordi de synes vi gjør et så fint arbeid. Jeg må si det varmer ekstra å få en gave fra nettopp dem. Russen, som mange kanskje forbinder med tøys og tull, viser at de tar avstand fra rus. Vi har så mye flott ungdom i Verdal, sier Brit Kari Ydse Hagen.

Verdalsrussen 2015 sørget for øvrig ikke bare for en stor gave til Foreningen Mot Stoff Innherred. De deltok også i Krafttak mot kreft – hvor de samlet inn 85.000 kroner til kreftsaken.

Oppfylte siste ønske

På nasjonaldagen sørget de dessuten for at alvorlig kreftsyke Sindre Futaker Rønning fikk oppfylt sitt aller siste ønske – å få være med i 17. maitoget som russ. 18-åringen døde kort tid etter av sykdommen.

 

RUSS 2016 ELLER 2017?: Registrer deg her

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Russ

To Top