Connect with us

Russ

Russen slipper ikke inn på egen russekro

 

Etter at Haugesund Avis forrige uke hadde en artikkel om at politiet i byen reagerte på en russekro for elever ved videregående skole, har servicesenter-leder Morten Meland nå konkludert med at arrangementet ikke var i tråd med retningslinjene. Årsaken var at det skulle bli solgt alkohol, og nå er det kun russekullet som får slippe inn.

Dessverre er det kun russen som har fylt 18 år som slipper inn. Resten må bli hjemme.

Marcus Selsås er en del av russens hovedstyre og setter ikke pris på forskjellsbehandlingen.

– Etter «Høstfesten» har noen nå satt ned foten, slik at det fåtallet av russen som fortsatt er 17 år ikke får komme på fredagens åpningskro, forteller han til lokalavisa.

 

RUSS 2016 ELLER 2017?: Registrer deg her

 

Overraskende nok får Selsås støtte fra politioverbetjent Torbjørn Nervik, som ikke mener at festen bryter med handlingsplanen.

– Dette er et arrangement bare for russ, hvor det er noen som mangler et par måneder på å fylle 18. Vi ser ingen grunn til å problematisere dette, og baserer det på lang erfaring. Vel å merke så lenge kontrollen ved utestedet gjør at de under 18 år ikke får tilgang til alkohol. Denne ordningen har så vidt vi kjenner til, fungert i flere år, forklarer Nervik, og mener ikke dette bryter med handlingsplanen.

Meland står derimot fortsatt på sitt.

– Svaret vårt er det samme som sist. I handlingsplanen står det at arrangement som retter seg mot ungdom under 18 år, ikke får skjenke alkohol. Selv ikke til ungdom over 18 år. Her er en del av målgruppen, selv om det ikke er så mange, under 18 år.

 

Les hele saken hos Haugesund Avis.

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Russ

To Top