Connect with us

Russ

Unngå å ende opp i russebilfella!

 

Det er mange måneder igjen til russefeiringen i mai, men allerede strømmer det inn telefoner til Forbrukerrådet fra bekymrede russeforeldre. NRK Hordaland har snakket med Forbrukerrådets regionsdirektør Edith Kristin Nøkling, som mener at russen ikke alltid forstår hva de tar på seg når de skal kjøpe russebil.

– Det vi ser er at ungdommene ofte ordner opp selv. De er gjerne en gjeng som går sammen og overtar bilen etter noen de kjenner. Så dukker problemene og kostnadene opp. Det kan fort bli en risikosport å kjøpe en russebil. Nylig ringte en russ som hadde fått beskjed at drømmebilen ikke ble godkjent i EU-kontrollen. Den hadde avdekket 23 feil, sier Nøkling.

For å unngå store pengesluk i russetiden har Forbrukerrådet derfor følgende råd til alle som vurderer å kjøpe bil sammen:

– Få bilen undersøkt på et verksted før du slår til, og få en kontrakt hvor du har med ansvarsforholdet om flere eier en russebil sammen. Det kan være greit å ha om man får en klage fra kjøper. Når du kjøper en bil fra en privatperson må du sjekke den grundig. Det blir enda viktigere når du skal kjøpe en russebil. Selgerne har gjerne liten kunnskap om bil og enda mindre om buss. De har bare kjørt med bilen en kort periode. Det samme gjelder eventuelt tidligere eiere.

 

RUSS 2016 ELLER 2017?: Registrer deg her

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Russ

To Top