Connect with us

Ukategorisert

Venninegjeng fra Bergen drømmer om millionbuss

 

I likhet med mange spente elever på landets videregående skoler, er ikke jentene rundt kantinebordet ved Amalie Skram VGS i Bergen russ før i 2018. Det hindrer dem derimot ikke fra å allerede være i full gang med både planlegging av dekknavn og dugnader for å få inn nok penger til russebuss.

Det er Bergensavisen som har slått av en prat med venninegjengen, som ikke er i tvil hvor de store dugnadspengene ligger.

– Vi må selvfølgelig gå rundt og selge dopapir, men det tjener vi ikke så veldig mye på. Det som er «gull» er å få tak i noen skikkelige vareopptellinger. Jeg har hørt at man tjene opp til 20 000 kroner på en kveld, sier bussjef Emily Moen (bildet).

De 18 jentene har to år på seg til å tjene inn pengene det koster å ha en buss, som de estimerer vil ligge på alt fra 250.000 til én million kroner.

– Det er selvfølgelig noen foreldre som lurer på hvorfor vi starter så tidlig. Men det er vi rett og slett nødt til. Vi vil jo at egenandelen skal bli så liten som mulig, forteller Frida Linnea Dahl i intervjuet med lokalavisa.

 

RUSS 2016 ELLER 2017?: Registrer deg her

 

En av skeptikerne er bussjef Emily sin egen mor, Caroline Moen. Hun mener dagens russefeiring har gått over alle støvleskaft.

– Jeg har lest at russen bruker i gjennomsnitt 10 000 kroner på klær. I tillegg kommer buss, drikking og festing. Kunne de ikke bare ha fått tak i en gammel Volkswagen Caravelle og malt den rød? Det gjorde vi.

Moen har heller ingen planer om å hjelpe til økonomisk, og håper isteden at jentene kommer til å lære en lekse av de kommende årene med dugnadsjobbing.

– Jeg har ikke tenkt å hjelpe dem økonomisk, men jeg vil hjelpe dem med å få dugnadsjobber. Jeg håper de lærer noe verdifullt og at de skjønner at russetiden ikke er viktigere enn skolearbeidet.

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Ukategorisert

To Top